Aiguille du Midi, foto: S. Petovar
Matterhorn, foto: M. Renčelj
Huascaran, foto: M. Renčelj
Dolomiti, foto: M. Renčelj
Dolomiti, foto: M. Renčelj
Iskanje
NOVICE > Alpinistični odsek  
  Prijavi se!

Objavil/a: Sebastijan Petovar, torek, 5. maj 2020, ogledov: 137

Zgodbe z Grenlandije

Stane Klemenc

V četrtek 7.5.2020 bo Stane Klemenc, alpinist, gorski reševalec, gorski vodnik, profesionalni fotograf, kajakaški trener in še kaj, predstavil plezanje, veslanje in potovanje po Grenlandiji, ki jo je obiskal na kar šestih odpravah.
Pridruži se predavanju: Povezava na predavalnico (klik!)

Stane Klemenc se je s plezanjem začel ukvarjati pri 20 letih. Bil je član gorske reševalne službe in gorski vodnik. V bogati karieri je bil na mnogih odpravah, med drugim tudi na odpravi na Everest leta '79, ko je bil zaradi ozeblin primoran obrniti, in leta '96, ko je Davo poskušal s smučanjem z vrha, kar pa mu je preprečil hud vihar. Posvetil se je osvajanju najvišjih vrhov vseh celin, od katerih mu manjka le prej omenjeni Everest. 

Posebno mesto v njegovem srcu ima Grenlandija, ki jo je prvič obiskal leta 1981, kot organizator in vodja odprave. Vanjo se je zaljubil in jo kasneje obiskal še petrtkrat. Osvojil je njen najvišji vrh, prečil otok z zahodne na vzhodno obalo, veslal, spoznaval ljudi, naravo in živali. S tega otoka ima precej lepih in tudi nekaj težkih izkušenj, ki jih bo delil z nami. Želja po ponovnem obisku pa še vedno tli.

Priporočamo, da predavalnico obiščete 5 minut pred predavanjem in si tako uredite vse tehnične stvari. Namestitev programa Zoom je enostavna, le sledite navodilom po kliku na povezavo in potrdite varnostna vprašanja. Ko je Zoom enkrat na računalniku, ga spletna stran samodejno odpre. Vpišete svoje ime, potrdite in počakajte začetek predavanja.


NOVO: Pridružitev predavanju je možna tudi direktno iz spletnega brskalnika - brez namestitve programa Zoom.Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami

Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Bran©o